Welke tattooshop-en of studio moet ik kiezen?

Zoals iedereen misschien wel weet komen de laatste tijd de tattooshop als paddenstoelen uit de grond en zie je eigenlijk door de bomen het bos niet meer. Alleen in Nederland zijn er al meer dan 4000 tattooshops die officieel geregistreerd zijn en dan heb je ook niet de niet officiële thuis tattooeerders. Nu is er dus genoeg keus, maar wat is voor jou de beste keus. 

Hygiëne: Laten we voorop stellen dat tattooeren hygiënisch en zo steriel mogelijk moet gebeuren. Uiteraard zijn wij geen ziekenhuis, maar een frisse opgeruimde ruimte is essentieel. De tattoo studio’s moeten altijd GGD gekeurd zijn. 

Reviews: Neem de reviews door van de studio waar je interesse ligt en blijf altijd dichtbij je gevoel. Een goed gevoel bij de artiest en de studio is een belangrijk onderdeel. Wij willen dat onze klanten zich thuisvoelen. Toegankelijk, open en transparant. Daarnaast is klantvriendelijkheid als je het ons vraagt een must. Het is prettig als je binnen stapt er op een fijne manier tegen jou als klant gesproken wordt, zodat je jezelf ook welkom voelt. Tevens is het van belang dat je je tijdens de afspraak alles kan bespreken en jij je gehoord voelt. Een tatoeage is immers voor het leven. 

Sfeer in Tattoo studio’s: De sfeer en omgeving in tattoo studio’s is ook niet geheel onbelangrijk. Het is fijn als klanten kunnen ontspannen tijdens de tattoo sessie. Tevens staat er altijd muziek aan en is er naast een lekker kopje koffie of thee. Tijdens het tattooeren kijken de artiesten of we een leuk gesprek kunnen aangaan om jou even van te laten ontspannen en je gedachten niet naar de pijn te laten gaan. De klant staat bij ons voorop en die moet een goede beleving krijgen van het begin tot het eind. 

Goedkoop (is duurkoop) Goedkope dagsessies of prijzen die te mooi lijken om waar te zijn. We kennen ze allemaal. Trap er niet in. Een tattoo is voor het leven en spaar desnoods langer door om te kunnen doen waar jij de rest van je leven gelukkig van wordt. We hebben tegenwoordig de mogelijkheden om een studio en of artiest enige tijd te volgen via diverse social media kanalen. Let hierbij op alle aspecten. Plaatsing die past bij het lichaam en of plek waar de tattoo moet komen. De grote van de tattoo is dus van groot belang per plek. Het lijnen werk van diverse tattoos van de artiest in kwestie. Zitten er meerdere werken bij waarbij er toch wat wiebelige lijnen staan of verschil in diktes, wees dan gewaarschuwd. Dan heb je uiteraard het shading(schaduw) werk in de tattoo. Kijk naar de overgangen of ze smooth en soepel verlopen. Echt donker contrast is zeer belangrijk in een goede tattoo. Vaak vind de klant dat de tattoo niet te donker mag zijn, maar op het lange termijn is goed contrast erg belangrijk. Let ook vooral op de post op diverse socials van de artiest. Zitten er te grote verschillen in kwaliteit van dezelfde artiest krabbel dan maar achter je oren of dit een goede keus zal zijn. Vaak gebruiken ze foto’s en werk als promotie wat niet hun eigen werk is. Slecht, maar het gebeurd helaas. Hopelijk hebben wij het een en ander voor jullie kunnen verhelderen en iets gemakkelijker gemaakt om een goede keuze te maken. Wij zullen er alles aan doen om jou tattoo beleving van het begin tot het eind een prettige en mooie ervaring zal zijn die je met trots met je mee kan dragen. We zien je graag bij ons in de studio.

Volg ons op social media