Wat is de juiste prijs/kwaliteit verhouding voor een tattoo?

Zoals we allemaal wel weten zijn tattoos best een kostbare hobby. Wat we vaak niet beseffen is dat een tattoo er voor het leven lang op zal staan. Daar gaan we dan op bezuinigen. Ik neem altijd een auto als reken voorbeeld. Die kopen we zonder enige moeite voor bv € 25.000 euro en zijn we super trots op. Wel 2 of 3 jaar lang en dan gaat de auto weer ingeruild worden en krijgen we nog €15.000 euro inruilwaarde terug. Dan hebben we €10.000 euro verloren om in een blikken vervoersmiddel te rijden. Maar een tattoo van €2.500 tot €5.000 euro voor de rest van ons leven daar willen we op beknibbelen! Niet doen, zou ons advies zijn! 

Wat bepaald de prijs van een tattoo? Dat zijn diverse aspecten die ermee te maken hebben. Allereerst hebben wij een starttarief voor bv kleine tattoos. Je hebt net zoveel materialen nodig voor zowel een 5 min durende tattoo als voor die van een tattoo van 1 uur durende. Conclusie, kleine tattoos zijn relatief gezien duur en kan je beter wachten tot je misschien nog wel een andere kleine tattoo tegelijk wilt laten zetten. Zo heb je 1-malig materiaalkosten en iets meer arbeidsloon. 

Vaste lasten en stijgende inkoop kosten. Als eigenaar van een studio komen er een hoop vaste lasten bij kijken zoals je wel kunt begrijpen. De locatie waar de studio gevestigd is deelt ook mee in de hoogte van de vaste lasten. Hoe gunstiger de locatie, hoe hoger de lasten zullen zijn. Er zijn artiesten die vanuit huis werken (thuis tattooeerders) en uiteraard volgens de officiële weg en ggd regels. Maar zoals je dan kunt begrijpen zijn die vaste lasten een heel stuk lager aangezien alles al betaald word, aangezien ze er zelf wonen. Wat ook weer resulteert in een hantering van een lagere prijs naar de klant toe. Maar is dat hetgeen je als klant zoekt? Die keuze ligt bij u. 

Artiesten die werken in de shop
Dat gebeurd vaak op een afgesproken procenten basis. Die artiesten dragen een deel van hun tattoo inkomsten af aan de studio waar ze werken. In ruil daarvoor wordt een groot deel van de zorgen en dus vaste lasten voor ze weg genomen. Er zijn ook artiesten die een stoel huren bij de betreffende studio’s voor bepaalde dagen en dus zoveel omzet kunnen genereren als zij zelf willen en kunnen. 

Nu komt het aspect kwaliteit aanbod, ledere artiest, shop kan en mag zijn eigen prijs hanteren. Daar zit helaas geen leidraad in. Als artiest een hoogwaardige tattoo weg kan zetten in kwaliteit en formaat, dan kan deze artiest een vrij hoge prijs hanteren. Maar zoals gezegd, daar krijg je dan ook wat voor terug. Het is tenslotte voor de rest van je leven. Perfecte plaatsing en formaat per lichaamsdeel, goede contrasten en verzadiging van de inkt, smooth soepel verloop van de schaduwen en keurig strak lijnen werk. Dat maakt en breekt een perfect tattoo. -Een reken voorbeeld van een artiest 1 die €850 euro per dagsessie rekent voor een redelijk formaat (a4 formaat) aan tattoo in goede kwaliteit. Als je voor een bepaald stuk bij die artiest tweemaal terug moet komen, dan kom je op €1.700 euro totale kosten voor jou tattoo. -Reken voorbeeld artiest 2, die rekent voor een dagsessie €1200 euro wat wij beseffen dat het een groot bedrag is uiteraard. Deze artiest zijn manier van werken is efficienter in goede kwaliteit, maar kan op een dagsessie meer in formaat wegzetten en heeft op voorhand een vaste prijs afgesproken. Uiteindelijk zal je bij deze artiest ondanks zijn hoge dagsessie prijs van €1200 euro goedkoper uit zijn als die van artiest 1 waarbij zijn dagsessies een stuk voordeliger waren. Laat je dus niet misleiden en doe goede research voor je ergens start. Het blijft Uiteindelijk de keuze van de klant.

Volg ons op social media