Hoe werkt de nazorg van mijn tattoo?

In onze tattoostudio hebben we met precisie en passie een kunstwerk op uw lichaam vereeuwigd. Net zoals wij zorgvuldig te werk zijn gegaan, is het nu aan u om uw verse tattoo met dezelfde toewijding te behandelen, met nadruk op hygiëne en voeding.

Direct na het zetten van de tattoo is uw huid een open wond, en daarom is het essentieel om risico's te vermijden. Wij reinigen de tattoo grondig na het tatoeëren en voorzien deze van een speciale genezingszalf. Vervolgens wordt de tattoo ingepakt met folie om eventueel nabloeden en wondvocht te stoppen. Wij adviseren om de folie anderhalf uur na het zetten te verwijderen voor het beste resultaat.

Daarna is het tijd voor de nazorg. Gebruik een antibacteriële zeep, zoals Unicura, bij elke douchebeurt om de tattoo vrij van bacteriën te houden. Voor de verdere verzorging raden wij Balm Aftercare aan. Breng tweemaal daags een dun laagje aan, zodat de tattoo voldoende lucht krijgt voor het genezingsproces.

Enkele dagen na het zetten kunnen er korstjes verschijnen op de tattoo. Laat deze korstjes vanzelf afvallen tijdens het genezingsproces. Beoordeel de tattoo pas als alle korstjes verdwenen zijn, wat meestal na ongeveer 6 weken is. Dan is uw tattoo niet alleen aan de oppervlakte genezen, maar ook onderhuids, waardoor u volop kunt genieten van het eindresultaat.

 

Wil je graag een indicatie over je nieuwe tattoo ontwerp? neem dan contact op met ons.

Volg ons op social media